Cultuurmarketing

Samenwerking directie-marketing

Steun en betrokkenheid van de hoogste managementlaag bij marketing is onontbeerlijk. Ook in de culturele en creatieve sector. Strategische marketing is een integrale managementtaak en het is aan te raden dat op zijn minst een van de directieleden zich eigenaar voelt van de marketingdoelen en -strategie.

Strategische marketing kan heel goed ingezet worden als instrument tot verandering. Dat kan best wat complexe thema’s met zich meebrengen. En dus is de betrokkenheid en kennis van de directie uiterst noodzakelijk in dit verandertraject, waarin de marketeer als ‘changemaker’ moet worden ondersteund. Welke plaats heeft marketing in jouw organisatie?

Vacature hoofd marketing & communicatie?

Je kunt me vragen om samen de juiste nieuwe marketingcollega te vinden. Met jullie onderzoek ik dan de kansen van strategische marketing. We vertalen de missie, visie en organisatiedoelen naar strategische marketingstrategieën en -doelen.

We onderzoeken ook of de huidige organisatiestructuur en werkwijze toereikend is om die doelen te behalen. In de meeste gevallen ga ik samen met de organisatie aan het werk en leid ik een aantal gesprekken om samen tot de kern te kunnen komen.

We werken ook aan de juiste inrichting van het team. We ontwikkelen (als dat nodig is) de functie-omschrijving of scherpen die aan. Ook kan ik mijn netwerk inzetten op zoek naar de juiste mensen. Eventueel begeleid ik de nieuwe collega nadat ze zijn begonnen.

Drempels en motieven

Ik vertelde ooit bij een lezing van Cultuurmarketing over drempels en motieven van de theaterbezoeker en liet daar een montage zien van het huiswerk van de deelnemers. Laat je inspireren en waarom ga je zelf niet eens de straat op?

15 Obstakels die je tegenhouden om een avondje naar het theater te gaan

Lees ook mijn blog.

%d bloggers liken dit: